Magaxin

Overvind din tandlægeskræk med disse tips

Artiklen er sponsoreret.

Så kom indkaldelsen atter igen. Det er nu tid til det årlige tandeftersyn. Hjertet banker, og når du tager et skridt nærmere din tandlæge, føles det blot som om, at du tager to skridt tilbage. For det er virkelig ikke lysten, der driver dig. Har du tandlægeskræk, kan du måske nikke genkendende til ovenstående. Men det vigtigt, at du får tjekket dine tænder. I denne artikel kan du finde tips til, hvordan du kan arbejde med din tandlægeskræk.

Vælg en tandlæge, der skaber tryghed for dig

Det er vigtigt, at du har tillid og tryghed for din tandlæge. Måske er din tandlægeskræk opstået fra en tidligere dårlig oplevelse, og her er det altså vigtigt, at den dårlige oplevelse bliver vendt om til fremtidige positive oplevelser. Du kan med fordel søge efter anmeldelser på nettet ved fx at skrive Tandlæge Tåstrup / Tandklinik Tåstrup. Du kan også forhøre dig hos venner, familie, kollegaer med mere. Husk at tandlægerne ikke er til for at skræmme dig, men for at hjælpe dig.

Undersøg gerne om en tandlæge som Tandlæge Tåstrup / Tandklinik Tåstrup eller andre tandklinikker særligt går ind og afhjælper med angst for tandlæger.

Mød op og kom ind i rytmen

Prøv at have i mente, at desto længere du venter med dine tandlægebesøg hos fx Tandlæge Tåstrup / Tandklinik Tåstrup, desto større risiko er der for problemer, som kræver større behandling. Hvis du går til tandlægen regelmæssigt og får dine anbefalet eftersyn, er der større chance for at vedligeholde sunde tænder. Melder du afbud, så sørg for at få en ny dato i kalenderen med det samme.

Lad din tandlæge forklare, hvad der bliver gjort

Det kan være mere beroligende, hvis du beder din tandlæge forklare præcis, hvad der bliver gjort, når det bliver gjort. Du kan eventuelt bede om at få lov til kigge med gennem et håndspejl. 

Kommentarer