Magaxin

Gode råd: Gør dig fri af fnat, og slip for ubehagelig kløe

Artiklen er sponsoreret.

Er du træt af at være et kløende offer for fnatmider? Det kan være en irriterende tilstand, der påvirker din hud og generelle velvære. Men fortvivl ikke! Med den rette behandling og pleje kan du besejre hudsygdommen.

Hvad er det?

Fnat, også kendt som scabies, er en smitsom hudinfektion forårsaget af en mikroskopisk parasit. Infektionen opstår, når disse parasitter graver sig ind i det øverste lag af huden og lægger æg, hvilket kan resultere i symptomer som f.eks. kløe, udslæt og irritation. Første skridt i kampen mod at bekæmpe det er at forstå denne skjulte fjende. Ved at kunne genkende overstående symptomer kan du hurtigere behandles, hvilket er en fordel.

Hvordan smitter fnat? 

Det spredes normalt gennem tæt fysisk kontakt med en inficeret person, såsom længerevarende hud-til-hud kontakt eller tæt kontakt. Det kan også overføres ved at dele sengetøj, tøj eller personlige ejendele med en, der har det. De mest almindelige områder, hvor fnatudslættet forekommer, er mellem fingrene, håndleddene, albuerne, armhulerne, kønsorganerne og omkring taljen.

Sådan kan du behandle det

Der er flere behandlinger, der kan hjælpe dig med at bekæmpe fnat. Behandlingen af infektionen involverer typisk en fnatkur, der består af en creme, der indeholder medicin mod parasitterne. Hvis du ønsker mere viden om behandlingen så læs mere om behandling af fnat. Familie- og husstandsmedlemmer bør også behandles, selvom de måske ikke udviser symptomer.

Udover at modtage behandling er det også vigtigt at vaske alt dit sengetøj og tøj, der kan have været i kontakt med en smittet person.

Opsøg din læge

Du bør opsøge en læge eller hudspecialist for at få en korrekt diagnose og behandling på problemet, hvis du mistænker fnat, da der er andre hudsygedomme, der kan ligne den, og det kan være nødvendigt at udelukke andre årsager til kløe og udslæt. 

Kommentarer