Magaxin

Føler du dig usikker på boligmarkedet?

Artiklen er sponsoreret.

Står du i en situation som lejer eller udlejer, hvor du ikke føler dig tryg ved de forpligtigelser der indgår i aftalen? Eller måske er du på udkig efter en ny lejebolig og føler dig usikker på, hvordan tingene fungere, så du ultimativt er bange for at blive snydt? Sådan her kan du prøve at hjælpe dig selv.

Vær opmærksom

Helt generelt kan du måske hjælpe dig selv ved at være opmærksom på de omstændigheder, der nu måtte være. Er du bange for at blive snydt, er det måske en god start at se lejeboligen såvel som møde udlejeren. Det kan være du kan forsøge at være opmærksom på, at tingene forløber sig efter bogen, så der er orden i en potentiel lejekontrakt eller lignende. Måske bør du heller ikke lade dig presse til at forhaste en beslutning og en eventuel betaling, da du da måske overser noget.

Søg sparring

Står du i denne situation er du nok ikke den eneste, der hverken før eller siden har oplevet noget lignende. Derfor kan du være heldig, at der er en masse erfaringer fra menneskene i din omgangskreds, som du måske kan drage nytte af. Måske har du nogle forældre, der kan hjælpe dig eller nogle venner, der har mødt situationen før dig. Dem kan du måske med fordel inddrage i dine overvejelser og din situation, hvis der er noget der bekymrer dig. Hvis de ikke kan hjælpe enten fordi de ikke har erfaringerne eller situationen er for kompleks, kan du jo overveje at inddrage en mere faglig sparringspartner. Advokat til lejeret kunne være et eksempel på en sådan sparringspartner. Så kan du så vidt muligt få hjælp til at forstå og måske håndtere den eller de ting, der giver dig en utryg følelse i din nuværende eller potentielle lejeaftale, og det uanset om du har rollen som lejer eller udlejer. 

Kommentarer