Magaxin

Bliv klog på den unikke portvin

Artiklen er sponsoreret.

Denne portugisiske dessertvin nydes af mange verden over. Med en bred vifte af variationer af portvine, kan du finde en portvin til de fleste typer af desserter eller oste. Lad os dykke ned i portvinens vidunderlige verden i denne artikel, så du kan blive endnu klogere på portvinen.

Sådan laves portvin

Når portvin skal laves, kan druesprit eller brandy tilføjes under vinens gæring. Det stopper fermenteringsprocessen, og derfor efterlades en vis mængde sukker i vinden. Både en sødere smag og en højere alkoholprocent er resultatet af denne gæringsproces. Det er også derfor, portvin nydes i mindre glas end fx rød-, hvid- og rosévin.

Når din portvin skal drikkes, skal denne gerne drikkes ved en temperatur mellem 14 og 18 grader celsius. Den skal altså ikke fryses ned eller opbevares i køleskabet. Portvine kommer oftest i smukke og dekorative flasker, netop fordi din portvin er sådan en, der kan stå fremme i vitrineskabet i stuen. Når du sørger for at drikke portvinen af et portvinsglas, fremhæves aromaen og vinens smag, så det kan bestemt anbefales at investere i, hvis du er særligt begejstret for portvin.

Portvin i cocktails og desserter

Portvinen kan nydes rent, men den har også ganske meget at bidrage med som komponent i en lækker og tung dessert eller i en spændende cocktail. Du kan eksperimentere lidt med at bruge portvinen, som du er ønsker. Måske vil du gerne forsøge dig med en ung eller en mere ældet portvin. For at vide, hvad du har valgt, bør du læse på etiketten om stilen, årgangen og producenten.

Når du skal finde på en gave, der bliver påskønnet af en begejstret vinconnaisseur, kan du sjældent gå galt i byen med en flaske portvin! Der er nemlig ganske meget prestige i portvin.

Forhåbentlig er du nu blevet lidt klogere på den spændende portvin!

Kommentarer